Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За результатом спільного робочого виїзду прокурора Київської області, голови КОДА, народних депутатів України та начальника УЗЕ в Київській області ДЗЕ України розпочато кримінальні провадження за фактом незаконного будівництва асфальтного заводу в м. Буча (ФОТО)

    

У п’ятницю, 20 квітня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов спільно з головою Київської обласної державної адміністрації Олександром Горганом, народними депутатами України Павлом Різаненко, Ольгою Черваковою, Марією Іоновою та начальником УЗЕ в Київській області ДЗЕ України Володимиром Нідзельським здійснив робочу поїздку в м. Буча.

 

 

Під час робочого виїзду прокурором Київської області виявлено порушення при проведенні будівництва асфальтного заводу, який будується між м. Буча та смт Ворзель.

 

Відповідно до даних контролюючих органів товариство, яке здійснює будівництво заводу не має жодних дозвільних документів, щоб  будувати об’єкти з підвищеною небезпекою. Окрім цього, конструкція заводу, яка має висоту 23 метри, взагалі ніяк не закріплена. Враховуючи, що в Україні оголошено штормове попередження і що до найближчої громадської забудови відстань сягає всього лише 285 метрів, горе-забудовники наражали на небезпеку сотні людей. За вказаним фактом до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.

 

 

«Окрім цього вражає бездіяльність місцевої влади та контролюючих органів, які з жовтня до лютого поточного року робили вигляд, що в місті нічого не будується. Навіть після того, як громадськість почала виходити на мирні акції протесту і звертати увагу, що будівництво межує із житловими будинками, Ворзельським озером та іншими зонами відпочинку курортного селища –  ані від керівництва місцевої влади, ані від контролюючих органів не було жодної заяви до органів прокуратури» – підкреслив Дмитро Чібісов.

 

Також, за результатом робочого виїзду до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) та за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Досудове розслідування триває.

 

Прокуратура Київської області відкрита для громадськості і готова співпрацювати з місцевими активістами, які борються із свавіллям місцевої влади, бездіяльністю контролюючих органів та ділками, про відомі факти порушень просимо повідомляти на «гарячу» лінію за номером телефону (044) 200-21-16.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2917