Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки професійній та принциповій позиції прокуратури Київської області голову однієї з районних державних адміністрацій області визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією

    

Установлено, що голова районної державної адміністрації, являючись суб’єктом відповідальності відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», маючи реальну можливість не допускати визначених законом обмежень, виконуючи свої службові обов’язки був єдиним співзасновником, керівником та входив до складу органу управління підприємства, що має на меті одержання прибутку.

 

Відтак, протягом 30 днів після призначення на посаду, не передав  в управління іншій особі належне йому підприємство та корпоративні права у порядку, встановленому Законом, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції».

 

Завдяки прокуратурі області, рішенням суду голову однієї з районних державних адміністрацій області визнано винним у вчинені адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст. 172-4 КУпАП.

 

Прокуратура Київської області, як спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції, і надалі вживатиме заходи, направлені на притягнення до передбаченої законодавством відповідальності осіб, які вчинили  адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2758