Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути до комунальної власності земельну ділянку водного фонду в м. Бровари вартістю майже 500 тис грн, які рішенням міської ради незаконно передані громадянці у власність для будівництва

    

Установлено, що у 2010 році рішенням Броварської міської ради у приватну власніть громадянці передано земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд в м. Бровари площею 0,1 га вартістю майже 500 тис грн.

 

В подальшому, на підставі рішення міської ради громадянка отримала державний акт на право власності на земельну ділянку та згідно договору купівлі-продажу відчужила свою ділянку на користь іншої особи.

Як з’ясувалось, передача землі у власність відбулась в порушення вимог Водного та Земельних кодексів України, так як частина зазначеної земельної ділянки накладається на прибережну захисну смугу озера, у той час, як на землях водного фонду забороняється будівництво будь-яких об’єктів, крім берегоукріплення.

Реагуючи на виявлені порушення, Броварською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання незаконним і скасування рішення міської ради та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 2975