Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла свою правову позицію щодо незаконності передачі в оренду приміщення школи в м. Біла Церква площею 75 м², яке міська рада передала приватному підприємству для розміщення курсів з підготовки водіїв транспортних засобів

    

Встановлено, що між Управлінням комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради та приватним підприємством укладено договір про передачу в оренду частини приміщення школи площею 75 м2 у м. Біла Церква для розміщення курсів з підготовки водіїв транспортних засобів.

 

Втім, законодавством про освіту визначено, що приміщення закладів освіти можуть використовуватися виключно для цілей, пов’язаних з навчально-виховним процесом та дозвіллям дітей.

 

Відповідно до вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та Закону України "Про приватизацію  державного майна" об’єкти освіти не можуть бути об'єктами оренди.

 

У зв'язку з чим, прокуратурою Київської області до господарського суду Київської області пред’явлено позов про визнання недійсним договору оренди та зобов’язати приватне підприємство звільнити приміщення школи.

 

Крім того, вказана справа неодноразово переглядалась у судах апеляційної та касаційної інстанцій.

 

Однак, прокуратура області відстояла принципову позицію щодо заборони використання закладу освіти. Суд погодився з правовою позицією органів прокуратури Київщини, визнавши недійсним  договір оренди приміщення школи.

 

Прокуратура Київської області й надалі буде відстоювати у суді інтереси держави щодо збереження мережі дитячих закладів та використання їх за цільовим призначенням.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3569