Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурор Київської області Дмитро Чібісов виніс підозру голові Кодаківської сільради Васильківського району, яка у пособництві із депутатом вказаної ради, вимагала від громадянина 70 тисяч гривень хабара за надання останньому 1тисячі тонн чорнозему під виглядом утилізації ґрунту

    

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов виніс підозру голові Кодаківської сільської ради Васильківського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 (пособництво у видачі завідомо неправдивого офіційного документу) та за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 368 (пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення дій в інтересах того, хто надає таку вигоду з використанням наданих службових повноважень) КК України.

 

Установлено, що до Кодаківської сільської ради звернувся громадянин, який займався пошуком земельних ділянок для зняття шару ґрунту та повідомив, що йому потрібен чорнозем в розмірі 1 тисяча тонн. Директор комунального житлово-експлуатаційного підприємства, який є депутатом вказаної сільради, у змові із головою сільради, пообіцяв посприяти громадянину в наданні 1 тисячі тонн чорнозему, якщо останній сплатить 100 тисяч гривень.

 

У подальшому, зловмисники погодились знизити ціну на чорнозем до 70 тисяч гривень за 100 машин, оскільки чоловік мав на своєму екскаваторі вивезти ґрунт, щоб мешканці села не викрили таку протиправну діяльність.

 

З метою надання вигляду законності вказаної оборудки зловмисники склали завідомо неправдивий договір разової роботи з чоловіком, як з приватним підприємцем, щодо утилізації грунту.

 

У жовтні минулого року депутата Кодаківської сільради затримано правоохоронними органами у порядку ст. 208 КПК України, після отримання ним частини неправомірної вигоди у сумі 35 тис грн.

 

Прокурором Київської області Д. Чібісовим затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

 

Досудове розслідування кримінальних проваджень триває.

 

Підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3162