Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі 30 га земель водного фонду на території Української міської ради Обухівського району, які всупереч закону опинилися у володінні суб’єкта господарювання

    

Установлено, що розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації у 2008 році  у приватну власність 15 громадян передано для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки загальною площею 30 га з числа земель водного фонду, зокрема, за рахунок прибережної захисної смуги Канівського водосховища в адміністративних межах Української міської ради Обухівського району.

 

У подальшому, цільове призначення вказаних земель було змінено на ведення індивідуального садівництва та на підставі ряду цивільно-правових угод набуто у власність приватною юридичної особою.

 

Вимогами Земельного та Водного кодексів України забороняється передача  земель водного фонду із державної власності у приватну, а також садівництво в межах прибережних захисних смуг.

 

З метою захисту порушених прав держави, прокуратурою Київської області до господарського суду Київської області пред’явлено позов про визнання недійсними розпоряджень та витребування на користь держави 30 га земель водного фонду.

 

Прокуратура Київської області продовжує вживати заходи щодо поновлення порушених прав держави на незаконно відчужену власність Українського народу - землі водного фонду, які перебувають під особливою охороною держави.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2343