Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі з незаконного володіння близького родича народного депутата України 8 га земель водного фонду на території Козинської селищної ради

    

Установлено, що розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації у 2009 році  передано у приватну власність громадян для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки загальною площею 8 га з числа земель водного фонду, зокрема за рахунок прибережної захисної смуги Канівського водосховища в адміністративних межах Козинської селищної ради Обухівського району.

 

Згідно Закону до земель державної власності, які не можуть передаватись у приватну власність належать землі водного фонду.

 

Також встановлено, що в подальшому через низку цивільно-правових угод вказані землі набуто у власність близьким родичем народного депутата України та в подальшому внесено їх до статутного фонду товариства.

 

З метою відновлення становища, яке існувало до порушення права власності Українського народу на землю та водні ресурси, прокуратурою Київської області до господарського суду Київської області пред’явлено позов про визнання недійсними розпоряджень та витребування на користь держави 8 га земель водного фонду.

 

Прокуратура Київщини і надалі у судовому порядку продовжить займати активну позицію щодо повернення в державну власність земель  найбільш цінних категорій, не залежно від того хто є власником майна чи земельної ділянки, чинні чи колишні народні депутати України, високопосадовці, їх родичі та наближені до них особи.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2711