Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області замовник будівництва сплатить до місцевого бюджету Фастівської міської ради майже 420 тис грн коштів пайової участі для розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту

    

Установлено, що в 2015 році між виконавчим комітетом Фастівської міської ради та Житлово-будівельним кооперативом укладено Договір про пайову участь (внесок) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної інфраструктури міста Фастів.

 

Так, відповідно до договору замовник будівництва зобов’язаний сплатити пайову участь (внесок) на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста в сумі майже 420 тисяч гривень на рахунок Фастівської міської ради.

 

Відповідно до декларації про готовність об’єкта до експлуатації, зареєстрованої в Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в Київській області, будівництво багатоквартирного житлового будинку в м. Фастів завершено і об’єкт прийнятий в експлуатацію.

 

Згідно договору про сплату пайового внеску вказана сума мала надійти на рахунок  Фастівської міської ради, однак, кошти забудовником не сплачено, а міська рада самостійно не вживала заходів щодо їх стягнення.

 

Фастівська місцева прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами стягнути з забудовника на користь місцевого бюджету виниклу заборгованість.

 

Завдяки вжитим заходам Фастівської місцевої прокуратури поновлено порушені права органу місцевого самоврядування на отримання коштів пайової участі у розмірі майже 420 тис грн.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2511