Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області у державну власність реально повернуто землі лісового фонду вартістю майже 47 млн грн, які були незаконно надані у приватну власність на 49 років одному із товариств Київщини

    

Установлено, що в жовтні 2007 року розпорядженням Обухівської РДА одному із товариств Київщини відведено земельну ділянку в довгострокову оренду на 49 років для будівництва об’єкта, пов’язаного з обслуговуванням жителів територіальної громади за рахунок земель запасу державної власності, розташованої в межах однієї із сільських рад Обухівського району.

Як з’ясувалось, відведення спірної земельної ділянки в оренду відбулось з порушенням вимог лісового та земельного законодавства. Зокрема, дане розпорядження райдержадміністрацією прийнято з перевищенням повноважень, вказана земельна ділянка належить до земель лісового фонду державної власності, а право щодо розпорядження ними належить Кабінету Міністрів України.

Реагуючи на порушення вимог чинного законодавства, прокуратурою області до суду пред’явлено позов про визнання недійсними та скасування рішень, витребування земельної ділянки та повернення її на користь держави в особі Кабінету Міністрів України та у користування ДП «Київське лісове господарство»».

Так, прокуратура відстояла позицію у суді першої та апеляційної інстанції, де позов прокуратури Київської області задоволено у повному обсязі, незаконне рішення Обухівської РДА скасовано, а вказана земельна ділянка повернута ДП «Київське лісове господарство».

За результатами вжитих прокуратурою області заходів щодо виконання даного судового рішення органом реєстраційної служби у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано державну реєстрацію права оренди на спірну земельну ділянку та повернуто її у законне володіння державного підприємства «Київське лісове господарство».

Таким чином, прокуратура Київської області повернула державі земельні ділянки лісового фонду площею майже 15 га, ринкова вартість яких становить майже 47 млн грн.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2366