Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі земельні ділянки водного фонду, виділені на підставі підробленого розпорядження Бориспільської РДА

    

Установлено, що на підставі розпорядження Бориспільської районної державної адміністрації ряд громадян зареєстрували право власності на земельні ділянки загальною площею 1 га для індивідуального садівництва, розташовані в адміністративних межах Вороньківської сільської ради Бориспільського району.

 

Однак, прокуратурою встановлено, що спірні земельні ділянки, накладаються на землі водного фонду, а саме смугу відведення гідротехнічних споруд (захисна дамба Проців-Кийлів).

 

Крім того, установлено, що спірні земельні ділянки перебувають у користуванні Дніпровського басейнового управління водних ресурсів на підставі Державного акту на право постійного користування землею від 04.08.2004 року.

 

Більш того, розпорядження, яке стало підставою для реєстрації права власності, взагалі не приймалось місцевою адміністрацією відносно спірних земельних ділянок.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов до суду про визнання недійсними рішень про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, свідоцтв про право власності та витребування земельних ділянок водного фонду на користь держави.

 

Крім того, місцевою прокуратурою до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2627