Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом неналежного виконання посадовими особами Держкомзему своїх службових обов’язків, що призвело до незаконного виділення громадянам майже 5 га земель у власність та довгострокове користування

    

Установлено, що рішенням Київської обласної ради народних депутатів від 1997 року «Про встановлення меж міст обласного підпорядкування Бровари, Бориспіль, Переяслав-Хмельницький, Ржищів та міст районного підпорядкування Богуслав і Обухів» погоджено проекти встановлення межі міста обласного підпорядкування Переяслава-Хмельницького загальною площею понад 3 тис. га.

 

Постановою Верховної Ради України від 03.03.1998 №145-98-ВР «Про зміну меж міста Переяслав-Хмельницький Київської області» було включено в межі міста землі Переяслав-Хмельницького району загальною площею 597,8 га.

 

Водночас, Бориспільською місцевою прокуратурою під час опрацювання відомостей Публічної кадастрової карти України,  відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та містобудівної документації встановлено незаконне виділення 5 земельних ділянок громадянам у власність та в довгострокове користування загальною площею 4,25 га в межах міста під виглядом земель державної власності.

 

Вказані дії відбулись поза волею законного розпорядника – Переяслав-Хмельницької міської ради, чим завдано істотної шкоди територіальній громаді міста.

 

За вказаним фактом Бориспільською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 КК України за фактом неналежного виконання посадовими особами Держкомзему своїх службових обов’язків, що причинило тяжкі наслідки.

 

Досудове розслідування триває.

 

Вирішується питання щодо предявлення позовної заяви до суду з вимогою повернути вказані землі з незаконного користування.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2554