Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурор Київської області Дмитро Чібісов під час брифінгу повідомив, що органи прокуратури принципово не погоджуються із рішеннями суддів Бородянського райсуду, яким визнано невинним екс-ректора податкової академії у розтраті майна на суму понад 33 млн грн та підготовили апеляцію

    

У вівторок, 12 грудня, відбувся брифінг прокурора Київської області Дмитра Чібісова щодо рішення суду, яким визнано невинним колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби України, який відчужив майно навчального закладу загальною площею понад 12 тисяч м² за заниженою вартістю на користь своїх родичів, спричинивши державі збитків на суму понад 33 млн грн.

 

 

«Органи прокуратури Київської області принципово не погоджуються із рішенням Бородянського районного суду, ми однозначно оскаржим його в апеляційній інстанції. Крім цього, прокуратура Київської області вже довела у судах незаконність дій колишнього керівництва податкової академії, Вищим господарським судом України у 2016 році залишено без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій про витребування з незаконного володіння комерційної установи на користь держави соціально-значущого об’єкту – реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Сосновий бір» площею 7870 м², що знаходиться в смт. Ворзель» - повідомив Д. Чібісов.

 

 

Зокрема, встановлено, що екс-ректор податкової, порушуючи законодавство, без погодження Державної податкової адміністрації України та Фонду державного майна України, відчужив 4 обєкта навчального закладу на користь своєї родини за явно заниженими цінами.

 

Так, відповідно до висновку судової оціночно-будівельної експертизи вартість приміщення магазину та кафетерію загальною плошею 469,7 м² становить понад 3 млн грн, а продали вказане майно за 1 168 644 тисячі грн, а вартість реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Сосновий бір» становить 23,5 млн грн, проте відчужили це майно на користь товариства родини екс-ректора за трохи більше, ніж 3 млн грн.

 

Таким чином, внаслідок незаконних дій колишнього очільника податкової академії державі заподіяно збитків на понад 33 млн гривень.

 

Д. Чібісов також зазначив, що дії колишнього ректора кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

 

Прокуратура у суді вимагала обрати для  обвинуваченого покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною  діяльністю на строк до 3 років з  конфіскацією майна.

 

«Позиція прокуратури Київської області непохитна – ми продовжуємо відстоювати права держави та захищати інтереси населення, у зв’язку з чим прокуратура буде доводити у визначений законом спосіб факти, що свідчать про незаконне відчуження колишнім ректором податкової академії майна навчального закладу на користь товариства своєї дружини та сина, що завдало державі збитків на суму понад 33 млн грн» – підсумував прокурор Київщини.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2514