Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області повернула у державну власність 17 га лісу, який незаконно був переданий приватному підприємству у довгострокове тимчасове користування для нелісогосподарських потреб

    

Позовні вимоги прокуратури Київської області щодо повернення у розпорядження державного лісогосподарського підприємства лісової ділянки площею 17 га задоволено судом у повному обсязі.

 

Так, встановлено, що у 2013 році рішенням Київської обласної державної адміністрації приватному підприємству передано у довгострокове тимчасове користування лісову ділянку на території Білоцерківського району.

 

Водночас, в порушення  ст. 18 Лісового кодексу України укладення відповідного правочину не було погоджено з уповноваженим органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового господарства.

 

Крім того частину спірної лісової ділянки займає водний об’єкт, правовий режим якого в порушення вимог ст. 51 Водного кодексу України не враховано під час надання її у користування на 27 років для нелісогосподарських потреб.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась до суду з вимогами про скасування розпорядження обласної державної адміністрації, визнання недійсним договору довгострокового тимчасового користування  лісовою ділянкою та повернення ділянки постійному лісокористувачу, які судом задоволено в повному обсязі.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2418