Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру колишньому керівнику державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України, який намагався шахрайським шляхом заволодіти автівками, розміщеними на штрафмайданчику, на загальну суму майже 1 млн гривень

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області 30-річному колишньому керівнику державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство, вчиненому в особливо великих розмірах) КК України.

 

У березні поточного року розпочалась ліквідація вказаного державного підприємства, під час якої у тимчасово виконуючого обов’язки директора виник умисел на шахрайське заволодіння транспортними засобами, які знаходились на спеціальних майданчиках та перебували у його віданні.

 

З цією метою зловмисник, у квітні поточного року, уклав договір з директором товариства про зберігання вилучених транспортних засобів на території неіснуючого майданчика. Втім, зясовано, що директор цього товариства  був призначений на посаду лише у серпні 2017 року.

 

У подальшому, зловмисник, на підставі фіктивного наказу про перевезення транспортних засобів, підписав акт прийому-передачі, будучи вже звільненим з посади та не маючи на це жодних повноважень, щодо транспортування автівок на загальну суму майже 1 млн грн.

 

За вказаний злочин екс-директору загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прокуратурою Київської області внесено клопотання до суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 4031