Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області викрила 2 зловмисників, один з яких провідник поїзда, у яких виявлено та вилучено наркотичний засіб канабіс на загальну суму 75 тис. доларів США (ФОТО)

    

Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками СБУ затримала двох зловмисників за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів.

 

Установлено, що 28-річний провідник поїзда сполученням "Харків-Москва", з метою переміщення через митний кордон України, приховав в одному з купе, 10 брикетів з канабісом загальною масою 7 кг. У порядку ст. 208 КПК України зловмисника затримано правоохоронними органами. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч.2 ст. 305 (закінчений замах на контрабанду особливо небезпечного наркотичного засобу - канабіс, обіг якого заборонено) КК України.

 

    

 

Окрім цього, під час проведення слідчих дій в одному з будинків Броварського району, у 44-річного господаря виявлено та вилучено 19 пакетів з особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено, канабісом. За процесуального керівництва прокуратури Київської області зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів, з метою збуту) КК України.

 

   

 

Загалом у зловмисників вилучено 15 кг канабіса,  вартість якого на "чорному ринку" становить 75 тисяч доларів США.

 

    

 

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3543