Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області не проводить обшуки в кабінеті Голови Київської обласної ради

    

Сьогодні у засобах масової інформації з’явилась новина про те, що органи прокуратури Київської області спільно зі Службою безпеки України в м. Києві та області проводять обшуки в кабінеті Голови Київської облради Ганни Старикової. Офіційно повідомляємо, що безпосередньо в кабінеті Голови Київської облради прокуратура Київщини жодних обшуків не проводить.

 

Натомість, повідомляємо, що у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України, правоохоронні органи здійснюють обшуки в приміщенні Київської обласної ради. Відомості до ЄРДР були внесені за заявами громадян, які вказували на причетність заступника керуючого справами-начальника управління правової роботи Київської облради до незаконних оборудок із земельними ділянками на території Вишгородського району Київської області. Наголошуємо, що обшуки проводяться не тільки за місцем роботи посадовця,  а також і за іншими місцями, де він працював.

 

Окрім розпочатого кримінального провадження стосовно службовця, органами прокуратури складено адміністративний протокол про вчинення ним корупційного правопорушення за ч. 172 (4) Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності). Наразі ця справа слухається в суді, проте службовець ше жодного разу не зявився на судове засідання.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 3628