Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині посадовці селищної ради незаконно передали у приватну власність 2,6 га рекреаційних земель

Правоохоронцями Київської області розпочато кримінальне провадження відносно службових осіб Козинської селищної ради Обухівського району Київщини за фактом зловживання ними службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

   Встановлено, що посадовці упродовж 2010 року безпідставно змінили цільове призначення земель та передали у приватну власність громадянам 2,6 га земель, які ще у 1958 році надано у тимчасове користування державного підприємства «Санаторій Жовтень» для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей.

   Санаторій знаходиться за 27 км від Києва в лісі на березі Дніпра біля Конча-Заспи та призначений для лікування захворювань серцево-судинної системи.

  Завдяки злочинним діям службовців, власниками земельних ділянок у курортній зоні стали 22 громадянина. З них дві ділянки в подальшому перейшли у власність сина колишнього очільника Київської обласної адміністрації.

   На даний час правоохоронцями проводяться слідчі дії щодо встановлення усіх причетних осіб до вчинення кримінального правопорушення, з’ясування всіх обставин, що стосуються вилучення земельних ділянок та передачу їх у приватну власність.


Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3214