Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито двох «приватних детективів», які збували інформацію з обмеженим доступом, що зберігається у державних базах даних

     

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито двох мешканців Київщини, які збували інформацію з обмеженим доступом, що зберігалась у державних базах даних.

За даними слідства, колишній співробітник правоохоронного органу спільно зі знайомим створили так зване приватне детективне агентство. Вони пропонували широкий спектр юридичних послуг, а також  збір конфіденційної інформації про людину. Мова йде про номери мобільних телефонів, автомобілів, паспортні дані, номери банківських рахунків особи, а також перетин державного кордону та інше.

В залежності від замовленого обсягу інформації на людину, вартість послуг «детективів» становила від 800 до 2,6 тис. доларів США.

Інформацію про громадян вказані особи отримували з закритих баз державних органів.  

Чоловіків затримано у порядку ст. 208 КПК України під час отримання другої частини коштів та передачі даних про громадянина «замовнику».

Наразі їм повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованій системі, створеній та захищеній відповідно до чинного законодавства (ч. 2 ст. 361-2 КК України).

У ході обшуків за місцем проживання підозрюваних вилучено флеш-накопичувачі, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії для встановлення всіх обстави скоєння вказаного кримінального правопорушення та причетних до нього осіб.  

Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу ДКІБ СБУ.  

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 884