Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Разом з окупантами проводив незаконні обшуки помешкань мирних мешканців у Бучі – повідомлено про підозру мешканцю Київщини

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено по підозру мешканцю Бучі за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що підозрюваний мав проросійські погляди і під час окупації міста Буча, добровільно погодився на співпрацю з військовослужбовцями РФ.  Будучи вдягнутим у військову форму окупантів та отримавши від них зброю, він на ворожому БТР разом з невстановленими військовослужбовцями країни-агресора  приїхав до одного з домоволодінь.  Вони зайшли до будинку, де у той час перебували жінка та чоловік. Озброєний підозрюваний шукав у будинку та господарських спорудах військовослужбовців ЗСУ та певну символіку.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід – безальтернативне тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу Бучанського районного відділу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1017