Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає скасувати рішення тендерного комітету, за яким переможець мав відремонтувати дороги у Бучі за 13 млн грн

     

Київська обласна прокуратура у судовому порядку вимагає визнати недійсним рішення тендерного комітету та укладений на його підставі договір на суму 13 млн грн.

Установлено, що комунальне підприємство майже за 13 млн грн бюджетних коштів планувало капітально відремонтувати  дороги на декількох вулицях міста Буча. Прокурори, здійснюючи моніторинг вебпорталу «Prozorro», виявили порушення Закону України «Про публічні закупівлі» під час проведення тендеру щодо закупівлі цих робіт.

Так, замовник визнав переможцем закупівлі одного з претендентів, який не надав документи, що засвідчують  можливість  використання ним орендованої будівельної техніки, наявності виробничої бази і складів поблизу об’єкта будівництва та залучення кваліфікованих працівників. Окрім цього, вказаний підрядник не підтвердив  досвід виконання аналогічних робіт.

Зазначені порушення свідчать про невідповідність переможця встановленим кваліфікаційним критеріям і умовам тендеру.  

З метою усунення виявлених порушень і запобіганню незаконному використанню бюджетних коштів, обласна прокуратура звернулася до суду з відповідною позовною заявою.

Наразі позов перебуває на розгляді у Господарському суді Київської області.

кількість переглядів: 956