Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Керував авто у стані наркотичного сп’яніння та скоїв смертельний наїзд на двох дітей – повідомлено про підозру мешканцю Київщини

     

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Київщини за фактом  порушення правил безпеки дорожнього руху особою, що керує транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння, що  спричинило загибель двох дітей (ч. 4 ст. 286-1 КК України).

За даними слідства, в м. Сквира Білоцерківського району ввечері 3 жовтня 2022 року, підозрюваний, керуючи автомобілем «Volkswagen Golf», перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння,  скоїв наїзд на двох дітей.  Дівчинка 7 років від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці ДТП, а 8-річна  - у кареті швидкої медичної допомоги.

Чоловік намагався залишити місце аварії, проте був зупинений свідками. Його затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області.

Санкція статті передбачає від семи до дванадцяти років  позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1197