Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть організатора нелегальних АЗС, на яких збували контрафактне пальне

    

Прокурори Київської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Київщини за фактом незаконного зберігання та збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Розслідуванням встановлено, що на території Бучанського та Фастівського районів обвинувачений організував діяльність двох автозаправних станцій. При цьому документів щодо походження і якості пального, а також відповідних дозволів на зайняття такою діяльністю він не мав. 

Відпускали пальне на вказаних АЗС виключно за готівку. Відповідно до висновків судових експертиз воно не є товарним нафтопродуктом, виготовлялося із використанням обладнання кустарного виробництва та не відповідало вимогам держстандартів.

За результатами проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено близько 12 тонн пального, а також  обладнання автозаправної станції. За клопотанням прокурора на вилучене майно судом накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУНП в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 986