Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Передавали представнику спецслужб РФ дані про об’єкти критичної інфраструктури столиці та ЗСУ – викрито мережу інформаторів

     

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури викрито трьох мешканців Києва, завербованих представниками спецслужб країни-агресора. Двом з них повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), іншому – за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Слідством встановлено, що підозрювані добровільно погодилися на пропозицію представника спецслужб РФ  допомагати йому у проведенні підривної діяльності проти України. На виконання його завдань вони здійснювали фото-, відеофіксацію об’єктів критичної інфраструктури столиці. Один з підозрюваних фіксував інформацію щодо військових об’єктів, наявності там блокпостів і спостережних пунктів, укріплень та перебування військовослужбовців ЗС України й інших військових формувань, які беруть участь у відсічі збройної агресії.

Зібрані дані вони передавали ворогу за допомогою  одного з месенджерів під час особистого листування. За виконання поставлених завдань російською спецслужбою підозрювані отримували грошову винагороду.

Підозрюваним за клопотанням прокуратури обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ГВ КІБ ГУ СБУ у м. Києві та київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 769