Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині ексголова сільської ради підозрюється у розтраті понад 220 тис. грн бюджетних коштів під час ремонту дороги

   

Прокурори Київської обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому голові однієї із сільських рад Київщини у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, між сільською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір з капітального ремонту дорожнього покриття в одному з сіл Київської області. Підозрюваний підписав акти виконаних робіт та довідку про їх вартість знаючи, що вони містять неправдиві відомості, а ремонтні роботи виконані не в повному обсязі. На їх підставі сільська рада перерахувала товариству бюджетні кошти.

Згідно з висновком судово-економічної експертизи вартість невиконаних робіт становить понад 220 тис. грн. Таким чином підозрюваним завдано збитків інтересам держави на вказану суму.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Національної поліції в Київській області за оперативного супроводу УСР ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 932