Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Вбив двох мирних мешканців Бучанського району пострілами у спину – повідомлено про підозру старшому лейтенанту збройних сил РФ

      

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури старшому лейтенанту 5-ої окремої гвардійської танкової Тацинської Червонознаменої ордена Суворова 2-го ступеня бригади ЗС РФ заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року до підприємства, розташованого поблизу  населеного пункту Мрія Бучанського району Київської області, під’їхав автомобіль з літерою «V» та надписом «Танковий спецназ RUS», в якому перебувало 5 військовослужбовців РФ.

В цей час до окупантів вийшли двоє цивільних беззбройних громадян – власник та охоронець вказаного підприємства. Загарбники, переконавшись у тому, що ці люди не становлять для них ніякої загрози, дали можливість їм піти. Проте, як тільки вони відійшли на декілька метрів, підозрюваний разом з невстановленим військовослужбовцем підступно відкрили вогонь із автоматичної зброї у спину мирних мешканців. Від отриманих щонайменше 12 вогнепальних поранень, чоловіки померли.

Після цього окупанти проникли в приміщення, розташовані на території підприємства, та викрали матеріальні цінності. Вони завантажили награбоване в автотранспорт і покинули його територію.

Досудове розслідування здійснюється ГУ Нацполіції в АРК Крим та Бучанським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Зазначимо, що вказаний злочин військовослужбовців країни-агресора зафіксований камерами відеоспостереження підприємства. Відео з них потрапило у мережу Інтернет та було опубліковано багатьма засобами масової інформації, зокрема і провідними світовими ЗМІ.

кількість переглядів: 1093