Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Незаконна порубка лісу на понад 580 тис грн з метою продажу деревини - судитимуть мешканця Київщини

      

Прокурори Білоцерківської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом незаконної порубки лісу (ч. 4 ст. 246 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканець Київської області організував незаконну господарську діяльність з порубки та подальшого продажу деревини через мережу інтернет.  Чоловік залучив до роботи двох осіб, яких запевнив у наявності в нього всіх необхідних дозвільних документів на порубку лісових насаджень, хоча фактично їх не мав.

Відтак, без передбаченого законом дозволу вони здійснили порубку 61 дерева у лісі в межах Таращанської територіальної громади Білоцерківського району. Незаконно зрубані ясені, клени та дуби розпиляли на колоди та перевезли до місця проживання обвинуваченого для подальшої реалізації. Матеріальна шкода навколишньому природному середовищу становить понад 580 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалося Білоцерківським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

Крім того, в рамках кримінального провадження заявлено позов про стягнення з обвинуваченого на користь держави завданих збитків.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 959