Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За позовом прокуратури державі повернуть землі вартістю понад 200 млн грн на території ландшафтного заказника «Бориспільські острови»

    

Суд задовольнив позов Бориспільської окружної прокуратури щодо повернення у державну власність земельних ділянок водного фонду в адміністративних межах Вороньківської сільської ради Бориспільського району.

Прокурори довели, що в приватну власність фізичних осіб безоплатно відведено земельні ділянки площею понад 8 га для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель водного фонду. В подальшому особи оформили право приватної власності на вказані землі, вартість яких становить більше 200 млн грн.

Однак, відведення земель відбулося з порушенням вимог земельного, водного та природоохоронного законодавства, оскільки зазначені землі становлять собою безіменний острів Канівського водосховища та належать до категорії земель водного фонду. Також вказана ділянка розміщена в межах ландшафтного заказника місцевого значення «Бориспільські острови».

Реагуючи на виявлені порушення, окружна прокуратура скерувала до суду позовну заяву, яку на сьогоднішній день  задоволено.

 

кількість переглядів: 887