Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині прокуратура вимагає повернути територіальній громаді 49 га земель лісогосподарського призначення вартістю понад 410 млн грн

     

Києво-Святошинська окружна прокуратура звернулася до суду з позовами щодо скасування рішень реєстратора про державну реєстрацію за юридичною особою права приватної власності на земельні ділянки, з одночасним припиненням речових прав щодо зазначених земель.

Прокуратура встановила, що юридична особа набула право власності на земельні ділянки на території с. Дмитрівка Бучанського району.

Однак, відведення у власність вказаних земель відбулося з порушенням вимог земельного та лісового законодавства. Спірні ділянки перебувають у постійному користуванні спеціалізованого лісогосподарського підприємства КП «Святошинське лісопаркове господарство», яке дозволу на їх вилучення та зміну цільового призначення землі не надавало.

Крім того, з матеріалів справи вбачається, що державні акти на право власності на спірні земельні ділянки ніколи не видавались та мають ознаки підробки. Це встановлено під час розслідування кримінального провадження.

Відтак, 49 га земель вартістю понад 410 млн грн на території Бучанського району незаконно вилучені з комунальної власності.

Наразі господарським судом Київської області відкрито провадження у двох справах за позовами прокуратури та призначено їх до судового розгляду.

кількість переглядів: 1283