Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Взято під варту мешканця Київщини, який підпалив автівку разом з колишньою дружиною через відмову відновити стосунки

      

За процесуального керівництва прокурорів Фастівської окружної прокуратури мешканцю Київщини повідомлено про підозру у скоєнні закінченого замаху на вбивство та умисному підпалі чужого майна (ст. 15, п. 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними слідства, у квітні 2023 року підозрюваний зателефонував своїй колишній дружині та попросив відвезти його до свого місця проживання в одне із сіл Фастівського району. Чоловік заздалегідь підготував дві поліетиленові тари з нафтопродуктом та вигадав історію, нібито йому потрібно терміново зустрітися з другом.

По дорозі підозрюваний погрожував жінці вбивством, якщо вона не погодиться відновити з ним сімейні стосунки. Отримавши відмову, облив легкозаймистою речовиною і підпалив запальничкою потерпілу та салон її автомобіля. Жінку госпіталізували з опіками до медичного закладу.        

За апеляційною скаргою окружної прокуратури Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції, яким до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. За принципової позиції прокуратури чоловіка взято під варту в залі суду.

Зазначимо, що раніше фігурант вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, в тому числі за умисне вбивство. У лютому 2023 року він звільнився з місць позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється Фастівським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 21