Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Ювенальні прокурори Київщини продовжують проводити просвітницькі заходи у навчальних закладах регіону

   

Працівники органів прокуратури Київської області продовжують зустрічі з учнями шкіл задля формування у підлітків правової свідомості, підвищення рівня правової культури та запобігати асоціальним проявам серед неповнолітніх.

     

Сьогодні, 8 жовтня, ювенальні прокурори окружних прокуратур спілкувалися з учнями 9-11 класів. Говорили про історію юриспруденції, її основні завдання і роль у суспільстві та державі. Школярам було цікаво послухати про те, хто такий прокурор, чим він займається, які функції покладено на прокуратуру та що потрібно для того, аби у майбутньому стати прокурором.

  

Прокурори розповіли юним слухачам про повноваження працівників прокуратури, зокрема, і в частині захисту прав та інтересів дитини. Окрім цього, проінформували учнів про відповідальність у разі вчинення правопорушень неповнолітніми.

Мета заходів - розширення знань й поглиблення розуміння учнями прав людини, профілактика правопорушень серед неповнолітніх та недопущення вчинення злочинів щодо дітей. Звернуто увагу учнів на дотриманні належної поведінки як у школі, так і поза   нею.

  Зустрічі проходили у форматі діалогу,       тож  прокурори  надали вичерпні відповіді на всі питання школярів.

 Комунікація між прокурорами й дітьми триватиме, тож попереду нові зустрічі в навчальних закладах області.

кількість переглядів: 2334