Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Київською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти відносно трьох учасників злочинної групи, які підробляли та продавали паспорти країн Європейського Союзу (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України)

    

За даними слідства, учасники групи на чолі з мешканцем Чернівецької області вводили в оману потерпілих, що вони представники офіційного приватного підприємства, яке начебто має право на ведення діяльності щодо оформлення та видачі паспортів країн Європейського Союзу і є посередником між державними структурами та фізичними особами з надання цих послуг.

При цьому вони запевняли їх, що куплені ними паспорти відповідають всім стандартам якості оригінальних паспортних документів країн Європейського Союзу для офіційного працевлаштування в них. Вартість послуги складала від 90 до 220 євро, в залежності від строків виконання замовлення та обраної країни.

Один з учасників групи – поліцейський, який підшукував клієнтів, отримуючи за послуги певний відсоток. Наразі матеріали досудового розслідування щодо дій правоохоронця виділено в окреме кримінальне провадження. Йому вже було повідомлено про підозру у шахрайстві та підробленні документів, збуті чи використанні підроблених документів, печаток, штампів (ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Києві.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1404