Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині колишньому посадовцю органу місцевого самоврядування повідомлено про підозру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило збитки на суму понад 1,6 млн. грн.

    

Під процесуальним керівництвом Києво – Святошинської окружної прокуратури Київської області оголошено підозру колишньому голові однієї із сільських рад Київщини за фактом видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України).

За версією слідства, колишній посадовець, всупереч встановленого законом порядку, достовірно знаючи про те, що рішення про надання громадянам у приватну власність земельних ділянок на сесії сільської ради не розглядалось та не вирішувалось,  підписав державні акти на право власності на 12 земельних ділянок, внаслідок чого із державної власності у власність громадянам неправомірно вибули вказані земельні ділянки загальною площею понад 1,5 га, що в свою чергу спричинило тяжкі наслідки державним інтересам у вигляді матеріальних збитків на загальну суму понад 1,6 млн. грн.

Наразі досудове розслідування триває та здійснюється слідчим відділом Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1182