Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура припинила корупційну схему – повідомлено про підозру посадовцям установи Національної академії аграрних наук України

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовим особам держаної установи, яка входить до сфери управління Національної академії аграрних наук України, за фактом отримання ними неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, директор державної установи, спільно з провідним юристом та бухгалтером, вимагали неправомірну вигоду в сумі близько 22 тис. грн. від керівника товариства за передачу в оренду службових приміщень без фактичного укладання договорів оренди.

Організатори злочину гарантували підприємцю передачу в незаконне користування офісних та складських приміщень установи в Бориспільському районі Київської області загальною площею площею близько 195 кв м. За це, бізнесмен щомісяця мав сплачувати чиновникам обумовлену суму грошових коштів.

Вказаних осіб затримано одразу після передачі чергової суми неправомірної вигоди в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП в Київській області та оперативний супровід - ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1145