Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині розкрито вбивство, яке намагалися приховати шляхом вибуху у житловому будинку в с. Білогородка. Особу затримано та повідомлено про підозру

.

За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури встановлено обставини вчинення резонансного злочину, який стався напередодні у с. Білогородка Київської області.
 
21 червня у результаті вибуху в багатоквартирному будинку розпочалась пожежа, яка розповсюдилась на 4, 5 поверхи та покрівлю. У результаті пожежі постраждало 8 осіб, серед них дитина 2008 року народження, яка потрапила до лікарні з діагнозом отруєння чадним газом. Мешканці квартир які знаходились поруч з епіцентром вибуху залишились без житла, через значні руйнування будівлі та наслідків пожежі
Також у квартирі де стався вибух було виявлено тіло чоловіка. Розслідуванням  встановлено що смерть загиблого настала не внаслідок вибуху чи пожежі – йому перерізали горло та нанесли численні удари ножем у груди, вирізали серце і частину легенів.
 
Завдяки оперативній і наполегливій роботі правоохоронців упродовж доби було встановлено та затримано особу, яка є причетною до скоєння цього злочину. Ним виявився мешканець села Білогородка 1978 року народження. З метою приховування вчиненого ним вбивства, останній намагався знищити сліди скоєного злочину шляхом підпалу.
 
Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та 23 червня повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення та пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.
 
Продовжується збір доказів та встановлення всіх обставин вчинених кримінальних правопорушень. До суду подано клопотання про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Бучанського районного управління поліції за оперативного супроводу управління карного розшуку ГУНП у Київській обл.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1850