Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині повідомлено про підозру лікарю

.

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури повідомлено про підозру лікарю за фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому ( ч. 2 ст. 140 КК України)

Установлено, що до лікаря звернулася громадянка, із скаргами на те, що у її доньки 2015 року народження, болить живіт і вночі була блювота. 

Після огляду дитини, лікар в порушення вимог «Протоколу діагностики та лікування функціональних гастроінтестинальних розладів у дітей», затвердженого наказом МОЗ України № 438 від 26.05.2010, не передбачаючи можливості настання суспільно небезпечних наслідків, хоча повинна і могла їх передбачити, порушуючи свої професійні обов’язки лікаря, неналежно віднеслася до їх виконання, проявила непрофесіоналізм, поверхнево, формально провела обстеження хворої, яка потребувала медичної допомоги, неякісно та не в повній мірі зібрала анамнез її захворювання, внаслідок чого встановила невірний діагноз, який не мав будь-якого об'єктивного клініко-лабораторного обґрунтування.

У зв’язку з тим, що встановлений діагноз, не відображав основну патологію, що обумовлювала тяжкість стану хворої та лікарем не було виключено інші більш загрозливі причини хворобливого стану дівчинки  - дитина померла.

Відповідно до висновку експерта, між неналежним наданням медичної допомоги та настанням смерті вбачається прямий причинно-наслідковий зв'язок.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Броварського районного управління ГУ НП в Київській області.

 За неналежне виконання професійних обов’язків лікарю загрожує покарання у вигляді  обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2020