Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть організатора схеми контрабанди наркотиків

.

Київською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням  24-річного чоловіка у вчиненні організації контрабанди особливо небезпечного наркотичного засобу в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, а також у його незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що вказаний громадянин, мешканець міста Одеси наприкінці вересня 2020 року організував через водіїв рейсових автобусів, які не були обізнані із злочинним умислом останнього, контрабандне переміщення з території Російської Федерації через митний кордон України з приховуванням від митного контролю особливо небезпечного наркотичного засобу – екстракту канабісу, який був розміщений у відправлення та замаскований у вигляді предмету, ззовні схожого на скляну банку з медом.

Зазначене відправлення від водія рейсового автобусу, за вказівкою зазначеного чоловіка, забрав співучасник злочину - мешканець міста Києва, який за попередньою домовленістю мав передати його організатору злочинів.

Однак, він не встиг довести заплановане до кінця, оскільки у той же день був затриманий співробітниками СБ України.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.Оперативний супровід здійснювався оперативним підрозділом ГВ БКОЗ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1086