Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За принципової позиції Київської обласної прокуратури судом стягнуто із забудовника на користь місцевого бюджету понад 1 млн. грн. пайової участі

.

Як встановлено обласною прокуратурою на території села Софіївська Борщагівка Бучанського району забудовник в процесі будівництва багатоквартирного житлового будинку на виконання вимог містобудівного законодавства зобов’язався до здачі будинку в експлуатацію сплатити кошти у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури зазначеного населеного пункту.

Завершивши будівництво у листопаді 2019 року замовник будівництва не сплатив кошти пайової участі, внаслідок чого заборгував перед місцевим бюджетом понад один мільйон гривень.

З метою захисту інтересів територіальної громади та враховуючи неналежне виконання договірних зобов’язань забудовником, обласною прокуратурою подано до господарського суду Київської області позовну заяву про стягнення заборгованості зі сплати пайової участі.

Суд у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури.

В свою чергу, стягнуті кошти пайової участі мають бути використані за їх цільовим призначення на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури с. Софіївська Борщагівка для забезпечення нормальної життєдіяльності місцевих мешканців.

кількість переглядів: 981