Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині за злісне невиконання встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, матері повідомлено про підозру

.

За процесуального керівництва Бориспільської окружної прокуратури Київської області повідомлено про підозру особі у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України (злісне невиконання батьками, встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки).

Встановлено, що вищевказана особа будучи матір’ю чотирьох малолітніх дітей, ігноруючи вимоги щодо належного виховання дітей, піклування про  їх здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток злісно не виконувала зазначені обов`язки та 15.06.2021 року залишила своїх двох малолітніх  дітей, без будь-якого нагляду зі сторони дорослих, на території однієї із баз відпочинку в  с. Кийлів, Бориспільського району. Внаслідок чого 4-річний хлопчик граючись біля вуличного туалету, впав до вигрібної ями та почав тонути. В цей час, його малолітня старша сестра, намагаючись надати допомогу та врятувати брата, впала у вигрібну яму, де не отримавши своєчасну та належну допомогу потонула.

Наразі, підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Бориспільського РУП ГУ НП в Київській області.

За скоєне підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років .

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1561