Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині приватному підприємцю повідомлено про підозру через загибель робітника на видобувальному майданчику та незаконне заволодіння грунтовим покривом на 11 млн гривень


За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури  директору одного з приватних підприємств  повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини та у незаконному заволодінні поверхневим шаром земель, що спричинило тяжкі наслідки  (ч.2 ст.272, ч. 3 ст. 239-1 КК України).

За даними слідства, засновник приватного підприємства, організував видобуток піску під виглядом створення штучної водойми джерела зрощення у Баришівському районі. Впродовж 2018 року було незаконно видобуто понад 17,4 тис куб м піску вартістю 11 млн грн.

Крім того, у червні того ж року один із найманих працівників вказаного ФОП, доторкнувся до кабелю живлення електроустановок зовнішнього освітлення в результаті чого загинув від ураження струмом. Як з’ясувалось, працівника до виконання робіт з підвищеною небезпекою було допущено без проведення інструктажу та укладання з ним трудового договору.

Наразі приватний підприємець перебуває у розшуку. Ухвалою слідчого судді надано дозвіл на її затримання з метою приводу до суду для вирішення питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ Головного управління національної поліції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1290