Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судами задоволено позовні заяви прокуратури про повернення у власність держави земель Національного природного парку «Голосіївський»

.

Принципово та цілеспрямовано Київська обласна прокуратура вживає заходи щодо повернення у державну власність незаконно відведених земель об`єкту природно-заповідного фонду загальнодержавного значення – Національного природного парку «Голосіївський».

Так, судами першої та апеляційної інстанцій підтримано обґрунтованість позовних вимог прокуратури та витребувано на користь держави з незаконного володіння фізичних осіб три земельні ділянки природно-заповідного фонду загальною площею майже 1 га, вартістю
18 млн. грн.

Суди обох інстанцій дійшли висновку, що вказані території вибули з державної власності внаслідок порушення вимог земельного і природоохоронного законодавства та перевищення своїх повноважень відповідачем у справах – Коцюбинською селищною радою.

Робота на вказаному напрямі триває. Прокуратура Київщини займає активну позицію щодо повернення в державну власність земель, які становлять особливе природоохоронне значення для регіону та перебувають під особливою охороною держави.

 

 

 

кількість переглядів: 1218