Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині посадовець управління благоустрою одного з комунальних підприємств привласнив та розтратив понад 1,2 млн гривень бюджетних коштів (ФОТО)

.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому в.о. заступника начальника та за суміщенням головному механіку одного з Боярських КП у привласненні та розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненої повторно у великих та особливо великих розмірах (ч.ч.ч. 3,4,5 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що 29-річний житель м.Боярка, перебуваючи на вказаній посаді комунального підприємства та будучи стороною договору про повну індивідуальну матеріальну відповідальність, упродовж 2019-2020 років умисно та цілеспрямовано здійснив розтрату ввіреного йому майна. Мова йде про товарно-матеріальні цінності на суму більше 1,2 мільйони гривень. 

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного, правоохоронцями виявлено та вилучено частину привласненого майна, а саме  2034 паперових та пластикових паливних карток на 1680 л бензину, понад 3,5 тони газу та понад 24,3 тисяч літрів дизпалива, а також накладну на 19000 л палива, вартістю близько 423 тис гривень. Крім того було вилучено ноутбук, документацію та інші докази протиправної діяльності посадовця.

Наразі особі повідомлено про підозру у скоєнні вказаного злочину та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове слідство здійснює слідчий відділ Головного управління Національної поліції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 3049