Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Бучанська окружна прокуратура домоглася повернення державі земельної ділянки вартістю понад 3 млн грн

.

Рішенням Бородянського районного суду Київської області задоволено позов Бучанської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру до Головного управління Держгеокадастру у Київській області, товариства з обмеженою відповідальністю та громадянина про визнання недійсним наказу та витребування земельної ділянки.

Так, наказами Головного управління Держгеокадастру у Київській області в порушення вимог ст. 116, 118, 121 Земельного кодексу України фізичній особі повторно безоплатно передано у приватну власність земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства  на території Шибенської сільради Бородянського району. В подальшому вказана земельна ділянка відчужені на користь товариства.

Рішенням суду визнано недійсним наказ Головного управління Держгеокадастру у Київській області та витребувано на користь держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру із незаконного володіння юридичної особи земельну ділянку площею 2 га вартістю 3 млн. 160 тис. грн.

 

кількість переглядів: 1218