Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Заступником керівника обласної прокуратури проведено робочу зустріч з представником Уповноваженого ВР України з прав людини (ФОТО)

.

Заступник керівника обласної прокуратури Олег Ткаленко, в рамках Меморандуму про співпрацю, укладеного між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Офісом Генерального прокурора,  провів чергову робочу зустріч з представником  Уповноваженого Сергієм Люлько.

Під час зустрічі працівники прокуратури та представник Офісу Омбудсмана обмінялись думками з питань реалізації положень вказаного Меморандуму та обговорили щорічну доповідь Уповноваженого про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за минулий рік, в якій висвітлено основні випадки порушення прав і свобод людини і громадянина органами державної влади, місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян, підприємствами, тощо та заходи, які було вжито Уповноваженим, з метою відновлення порушених прав.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання діяльності пенітенціарних установ та інших місць несвободи і виявлені в них, під час моніторингових візитів представниками Уповноваженого, порушення.  Присутні наголосили на важливості оперативного реагування, у тому числі заходами кримінально-правового характеру, на порушення прав і свобод людини в місцях несвободи.

Результатом заходу стала низка домовленостей, спрямованих на підвищення інституційної спроможності органів прокуратури у сфері дотримання прав людини.

 

 

 

кількість переглядів: 1460