Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрито схему переправлення іноземців до ЄС та їх легалізація за кордоном

.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям столиці за фактами організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів, підробленні та збуті підробних документів (ч.3 ст.332, ч.3 ст.358 КК України).

Слідством встановлено що 52–річний іноземець спланував та втілив в життя злочинну схему з незаконного переправлення осіб з України до країн Євросоюзу. З цією метою він залучив до протиправної діяльності свого знайомого – уродженця Львівської області.

Так, вказані особи підшукали на території Київської області кількох іноземців, які з певних причин не могли перетнути кордон у встановленому законом порядку, та запропонували переправити їх до Німеччини в обхід контрольно-пропускного пункту за винагороду 4000 доларів США з кожного. Крім того, для бажаючих перетнути кордон вони виготовляли "липові" ID-картки резидентів країн Центральної та Східної Європи. Ця послуга коштувала ще 4 тисячі євро.

Переправити групу іноземців через державний кордон України підозрювані планували 25 квітня поточного року. По дорозі з Києва у напрямку місця перетину межі без пунктів пропуску їх затримали правоохоронці.

Наразі вказаним особам повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: Відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1144