Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть чиновника Секретаріату Кабміну та його посібника, які погоріли на хабарі у 2,5 мільйони гривень


Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно начальника одного з Управлінь Секретаріату Кабінету міністрів України та фінансового директора одного з ТОВ за вимагання та отримання хабара від представника суб'єкта підприємницької діяльності  (ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України).

 Слідством встановлено, що у лютому минулого року посадовець Секретаріату Кабінету Міністрів України, залучивши директора ТОВ у якості посередника, вимагав від представника підрядної організації 2,5 мільйона гривень за безперешкодне підписання актів виконаних робіт по відновленню фасадів Будинку Уряду та відкликання судових позовів до підрядника. 

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт відносно вказаних осіб скеровано до суду  для розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювалось Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Києві.


Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1580