Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрито приватного виконавця на одержанні хабаря за видалення інформації з Єдиного реєстру боржників

.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру представнику виконавчої служби за фактом одержання неправомірної вигоди за вчинення дій з використанням наданих повноважень, поєднані з вимаганням (ч. 4 ст. 368-4 КК України).

Слідством встановлено, що приватний виконавець вимагав дві тисячі доларів США від місцевого жителя, який раніше мав боргові зобов’язання у розмірі 40 тисяч доларів США. Незважаючи на факт сплати боргу громадянином, він змушував чоловіка сплатити гроші за закриття провадження та видалення його даних з Єдиного реєстру боржників.

Правоохоронці затримали зловмисника у робочому кабінеті після отримання всієї суми неправомірної вигоди.  Наразі йому повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводились спільно зі слідчими СУ ГУНП в Київській області, за оперативного супроводу  ГУ БКОЗ  СБ України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2525