Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині затримали іноземця за виготовлення лікарських препаратів на основі метандієнону (ФОТО)

.

Київська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом контрабанди сильнодіючих лікарських засобів (ч.1 ст.201 КК України).

За даними слідства, іноземець, спільно з трьома громадянами України, організував на території столичного регіону виготовлення фальсифікованих лікарських засобів, у тому числі із вмістом сильнодіючих речовин для їх подальшого збуту на території нашої країни, країн ЄС та Великобританії.  Компоненти для виготовлення та продажу фальсифікованих медзасобів він замовляв в країнах Західної Європи та Східної Азії. "Товар" отримував через сервіси міжнародного поштового зв’язку. Свою продукцію фігуранти реалізовували через мережу спеціалізованих інтернет-ресурсів і доправляли товар замовникам через кур'єрів.

Під час санкціонованих обшуків, правоохоронці виявили та вилучили  у помешканні фігуранта банківські картки, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності, майже 500 кілограм сировини для виготовлення лікарського фальсифікату, а також підроблені голограми та пристрої для фасування і пломбування медпрепаратів. Вилучені предмети та речовини направлені на експертизу.

За попередніми оцінками вартість виявленої продукції на "чорному ринку" становить близько одного мільйона гривень.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підприємливому киянину про підозру у скоєнні вказаного злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Операція з викриття зловмисника проводились прокурорами спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ у м. Києві та Київській області.

Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1595