Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть зухвалу банду розбійників

.

Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно трьох членів банди, яка спеціалізувалася на вчинені розбійних нападів та викрадені майна громадян (ч.4 ст.187, ст.257 КК України).

Слідством встановлено, що 28-річний житель Баришівського району з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення організував стійку групу, до складу якої входили мешканці Київщини. Організатор координував дії групи, підшукував об’єкти для нападів та розподіляв між її учасниками кошти здобуті злочинним шляхом. Також, зловмисник брав безпосередню участь у нападах та збував викрадені цінності і речі.

На початку грудня минулого року, під час спроби здійснити черговий розбійний напад, трьох членів банди було затримано правоохоронцями. Один із них чинив активний збройний опір, тож йому додатково інкримінують умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу середньої тяжкості тілесних ушкоджень та носіння і зберігання вогнепальної зброї (ч. 2 ст. 345, ч. 1 ст. 263 КК України).

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань та управління стратегічних розслідувань в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1147