Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть інспектора Держекоінспекції, який за 10 тисяч гривень дозволив вирубати майже півсотні дерев


Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно завідувача сектору державного ринкового нагляду – старшого державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу Державної екологічної інспекції за фактом отримання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

Слідством встановлено, що посадовець вимагав та отримав від представника однієї з селищних рад грошові кошти у сумі 10 тис гривень за підписання акту обстеження зелених насаджень, згідно якого, понад 40 здорових рослин планували вирубати під облаштування спортивного майданчика.

Наразі слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювалось Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві за оперативного супроводу Фастівського міжрайонного відділу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1588