Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрили членів угруповання на привласненні понад 212 тисяч гривень, виділених на ремонт доріг (ФОТО)

.

За процесуального керівництва Обухівської окружної прокуратури повідомлено про підозру членам організованої злочинної групи осіб за фактом привласнення бюджетних коштів, шляхом зловживання службовим становищем ( ч.5 ст.191КК України).

До складу злочинного угрупування входили директор підприємства, що надає послуги з обслуговування дорожнього покриття, староста одного із сіл Миронівської міської територіальної громади та інженер місцевого підприємства.

Слідством встановлено, що вказані особи уклали між собою договори на проведення робіт з капітального та поточного ремонту автомобільних доріг і тротуарів. Проте вартість та обсяги виконаних робіт були штучно завищені, що дало змогу зловмисникам незаконно привласнити понад 212 тисяч гривень  державних грошей.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів провадження, правоохоронці вилучили документи, що підтверджують їх злочинну діяльність.

Наразі усім учасникам незаконної оборудки повідомлено про підозру у скоєнні вказаного злочину, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу всім учасникам групи. Триває слідство.

Досудове слідство здійснюється Обухівським РУП ГУНП, за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1481